Singing dunes/sand

Assalamualaikum w.b.t..
Alhamdulillah~ akhirnya dapat jugak tgk rasa pegang temakan dll pasir macam di gurun… hehe.. OMG mau naik ke atas puncak pasir tu sgt la penat~ separuh pendakian sudah mau pitaM, Ketara la tidak “taff” kan… huhuhu…
parahnya naik keatas ne.. 
pelancong turun ke bawah
pemandangan di atas bukit pasir
Apa kelebihan pasir ini berbanding pasir2 biasa yang lain, dia produce bunyi… kalau time turun bukit pasir tu, dia kan menghasilkan bunyi yang kuat.. lagi banyak orang yang turun sama2 lagi kuat la bunyi yang yang dihasilkan…. Lagipun pasir ne bersih dan boleh dibuat tayammum… tidak melekat pada pakaian, sekali sapu ja terus tanggal… best la pasir ne… hehehe… and berada di atas tu, sempat lagi tinguk sunset…
first time sampai... penat siot... 
aqif n his family
sunset! 
time turun, pasir produce bunyi
makan di restoran arab, [Qasir al Mandi] unikkan?? 
Kalau mau tau lebih lanjut pasal singing dunes nie, click link nie…
N kalau mau tgk lebih banyak picture click pulak link nie.. 

indahnya alam tanda kebesaran Allah:

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers