Genting Theme Park~

Salam…. Terlambat lagi nak update blog nie.. besalah… mungkin salah satu factor P1 dah kena terminated. Huhuhu.. internet dah tak de kat bilik lg.. nie nak cito la sikit kat hang pasai ke genting pada 29hb Mei sehari sebelum konvokesyen~ [apsal terbahasa perak + keda + Kelantan nie~ ??]. bertolak seawall 9 pagi dengan sewa kereta saga baru [rm98] sehari. GAB, KROL, ZUL, FARHA dan sy mahu pergi ke genting theme park.. walaupun jalan tidak tahu kesana…~ adeh~ sesat lagi sepanjang perjalanan ke pelabuhan klang! Par par~ n ntah ke mana2 ja kami jalan… kononnya ada GPS yang download dari internet tak lah sesat.. tgk2 sesat ntah kemana ja… lalu jgak la 30 tol sepanjang perjalanan~ aduh~~~!! Napa lah jalan di semenanjung ne sukar sgt…  setelah lama sesat akhirnya kami temui jgak jalan yang betul, itupun atas bantuan saudara c KROl… tq!
Dengan berpandukan jalan ke kuantan, akirnya temui jgak lorong masuk ke genting. Agak jauh jugak la mau naik ke atas sana tu.. makan masa dalam 40 minutes jgk~ kebetulan pada waktu yang kami pergi hari tu adalah peak days.. time cuti kan kami pergi,HARI WESAK.. ramai jgak la pelancong dari luar Negara dan kebanyakan rakyat india [hari wesak]. Banyak permainan yang aku sempat main di sana, walaupun kmai tiba agak lewat sedikit daripada masa yang telah dijadualkan. Dari pukul 1.30pm hinggalah 6.00pm. hanya beberapa permainan sahaja yang sempat aku main.memandangkan budget yang tidak la banyak, kami Cuma ambil permainan outdoo sahaja.. indoor tak sempat. Outdoor[roller coaster, tower dan banyak lagi permainan yang aku pun tak tahu apa namanya] . bestla… sangat2 best.. terutamanya main roller coster dan tower height. Jantung ne bagaikan mau tercabut shaja.. tapi sebelum dapat main benda nie, aku KROL dan ZUL terpaksa beratur panjang tunggu turn selama 1.30minit untuk satu permainan.. bayangkan masa kami habis semata mata mau beratur.. tapi tak kesahlah, yang penting dah rasa macamna.. farhan dan gab tidak amin sebab gayat~…
gambar dengan zul latar first world hotel at genting 

masuk jalan [jejantas] ke outdoorgames
ada dinasour d genting..
real punya
 
barisan naik roller coaster
waktu ne mau balik dah~ sempat lagi posing 
pemandangan indah di Genting theme park
Kami sempat lagi makan di KFC memandangkan restoran lain agak mahall.. sempat jgak tengok kasino di sana.. tapi mau masuk mmg tak boleh la~ akhirnya kami balik pada pukul 6 dan ketika perjalanan hujan lebat pulak. Gab yang memandu dan K sebagai GPS. Aku farhan dan zul tidur di kerusi belakang.. hehehe… ketika perjalanan balik, kami sesat lagi.. kali nie dari KL lepas tu ntah kemana.. sampai ke bukit aman lagi… ntahlah jalan2 kemana ja nie.. sukar betul jalan2 di KL nie… huhuu.. akhirnya ketemu jalan ke shah alam dan akhirnya pulang ke kolej jati dengan selamat… 
naik tower nie, gayat~~~!!! jantung macam tercabut! n terapung di udara..~

 penat menunggu untuk main roller coaster
Fikir – fikir : banyak lagi tempat kami sesat, mungkin kalau mau cerita satu2, sangat2 la panjang… so, mungkin sampai sini je la kot aku cerita…
Yang sesat : 

0 Responses
Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers