HANYA MENERIMA..

Whatever!!!! Sempena karkol ne mmg amat busy.. tapi apakan daya, dah nasib diri… apa yang aku mau katakan banyak yang aku tidak dapat lupakan tentang karkol ini (terutamanya malam 28.03 ne).. ntahla.. macam semua masalah yang berlaku, hanya aku sahaja yang dituding jari oleh pihak tertentu.. sebab ketidak kelancaran majlis aku yang dipersalahkan?? Ntahla.. aku pun tidak paham.. aku dah fedup mau melalui semua ini.. ada yang cakap “ ala, c jumar tidur tadi petang?? Jadi kurang la krjanya??” aku sabar ja apa durang cakap, tapi yang nyata, aku tidur petang tu, sebab aku demam panas dan resdungku datang.. minta maapla kalo ndak dapat turun gym petang tu!! Tapi at least aku try jgak datang dari pagi hingga tengah ari tu untuk membantu!!! walaupun aku dah cakap ngan encik kaffali, yang aku tidak mau terlibat langsung dengan sukan direct dengan dia sebelum karkol lagi.. dan dia mengiakan dan membenarkan supaya aku tidak terlibat dalam aktiviti sukan, sebab aku dah arrange hari ini aku mau siapkan assignment bio300 ne.. sebaliknya lain yang terjadi?? Tapi itu jgak yang jadi persoalan utama c jumar malas.. maka tidak di hitung pun usaha2 yang lain sepanjang minggu karkol tu.. ya la kan, aku paham jgak sapa aku ne, 1 keburukan mampu rosakkan 1 ribu kebaikan.. tidak apa!! Tapi aku sanggup jgak mau turun gym petang tu jalan shortcut dalam keadaan yang kurang sehat… sampai sana, sepatutnya ogy yang buat vt kolej aku yang terpaksa buat.. aku terima ja.. petang tu jgak aku balik semula ke kolej sebab rush mau siapkan vt tu.. alhamdullillah vt dapat disediakan…  

Sepanjang majlis, ntah la.. aku tidak paham.. mana semua jpk yang lain??? Blur~~~ dah la aku kurang senang dengan mpp sebab ambil masa dan tempat jpk untuk buat mereka punya aktiviti, kami diam ja.. malas mau cakap, nnt timbul kontroversi pula… tapi pas ja aktiviti mpp tu, kami take part.. aku bingung malam tu, aku teknikal, aku hadiah, n aku flow manager, wow!! Amazing betul kerja tu kan!! Akhirnya semua masalah terutamanya hadiah sapa yang tanggung, siapa yang dipersalahkan??? Aku jgak!!!! Shit betul!!! Maka aku langsung tidak tahu apa2 pasal hadiah tu…Habis malam tu jgak, zira tengking aku depan khayalak ramai…. Ya Allah, aku try ja kawal kemarahanku.. aku pantang orang tengking aku depan orang ramai… ndak pa la, mungkin aku semua yang salah..  nasibla ada en Ardey, dapat jgak aku luahkan perasaan ku yang penuh dengan kedukaan dan kekecewaan yang memuncak.. aku tidak tahan terus dipersalahkan..

Aku sengaja mau balik awal dari gym tu, dalam jam 2:00 pagi… sebab aku benci lihat semuanya…aku balik bilik, perutku sakit amat dan  resdungku datang lagi.. sebab waktu angkat kayu tu, aku rasa alah da pada habuk!! Sabar ja la.. sampai bilik, aku DEcIdE mau gagalkan satu subjek untuk semester ini.. mungkin csc317 or bio310… sebab aku pun tidak tahu, what happen dengan study ku dan what happen dengan semua assignmentku.. aku terpaksa ikut sahaja cakap orang lain..hakikatnya aku kalah pada dugaan yang melanda ini… kini aku paham kenapa azar boleh menitiskan airmata sebelum ini..** ikhlas dari hati dan sanubariku… (aku yang menitiskan air mata ini…hampah dengan semua disekelilingku..)

6 Responses
  1. tau pun ko kan aku cam naik fed up suda ngan korang jpk sebab malas...
    nasib la aku besabar jak...

    lectrr lagi kan???

    study lagi kan???

    penat kan????

    nnt ko masuk part 6...

    ko rasa teda apa2 suda 2...

    sebab part 5 ko mmng sangat teruk...

    tapi jangan la ggalkan subjek

    sebab, ko boleh buat lebih dari aku~~

     

  2. Jay Denis Says:

    -BUAT PA LAH KO DTG CNI KLU KO MAU KC GAGAL??!!

    -InIkah Jumardi yg sy knal slama nie?, yg sentiasa bersaing dgn sy slagi mc ada peluang....??..
    .
    -Come on lah, dats life u have to accept it.. Mmg ada masa yg kta senang and ada masa yg kta susah jg..

    -BErtahanlah ko, tgal beberapa minggu lg jg...

    -GOD will always be with u and support u..TRUST ME, NOTHING IS IMPOSSIBLE!!
    :D

     

  3. rydah_d A i Says:

    lek bha juma

    ko teda repeat paper b4 this kan?...

    sakit bha thu ko bg fail..huhuhuu

    kuatkan semngat..

    kami pn cam thu jugak

    bnyk kontroversi..

    tp kami beruntung coz kawan2 sekelas yg sekepal bnyk HEALING..

    bkn jak azar,ak pn penah gak menangis..

    rasa fed up sama life jak


    WHATEVER IT HAPPENS IT HAPPENS FOR A RESON BABE!

    jan cepat ngaku kalah andai kekalahan baru permulaan..hehehhe


    p/s: len kali ko tampo je owang yg marah ko thu dpn org ramai..ahhaha..mgkn kalo dia juz tau @#$%^%$#@..mgkn...

    DUGAAN MY DEAR!

     

  4. Franky Boy Says:

    mmm.. mungkin saya tidak layak mo bagi semangat sma ko.. tapi atas pengalaman selama ini jadi mpp and pegang jawatan, memang semua tu wajib ada!! tabahkan diri.. hehe..

     

  5. to all of you, thanks kerna bagi smangat.. aku amat2 menghargainya.. kerna aku tahu, kamu semua la kawanku yang paling aku hargai sekarang.. walaupun ada yang dah teda di sini, aku benar2 harap agar ada orang yang sedarkan dan bagi aku sokongan dan dorongan terhadapku.. sesungguhnya aku hanya manusia yang kurang sokongan.. thanks a lot!!!

     

  6. Bayukk Says:

    salam

    1. Ejaan 'hampah' adalah 'hampa'.
    2. Lumrah bila 'kita' menyandang apa2 jawatan, kita tidak akan lari dari kesibukan ( bukan buat2 sibuk )
    3.Mungkin agak sukar, tapi cuba tukarkan semua 'permasalahan' tersebut menjadi satu 'cabaran'. Dan itu akan menjadi satu kekuatan dalam diri untuk mengatasi semua perkara yang diklasfikasikan sebagai 'masalah'.
    4. 'Gagalkan paper' bukan satu tindakan yang wajar. Kenapa membuat keputusan terburu2. Orang selalu berkata...'belum cuba belum tahu'. Ibaratkan 'kita' belum pegi berperang sudah menyerah kalah. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama2 orang2 yang sabar.
    5.Mungkin 'kita' ingin sekali cepat untuk meninggalkan tempat ini,apatah lagi untuk melupakan segala peristiwa pahit yang terjadi. Pahit yang 'kita' rasakan sekarang inilah yang akan menjadi 'pemanis/perwarna' kehidupan kita pada suatu hari nanti. Ketika tiba saatnya nanti untuk 'kita' meninggalkan tempat ini. Yang Pasti akan terdetik di hati 'kita'...segalanya 'aku' bermula disini. Saat itu, 'kita' tak bisa mengulanginya semula. Betapa berharganya detik itu TAPI 'kita' terpaksa memulakan sesuatu yang baru tapi semuanya tidak akan sama seperti dahulu.

    ~ orang yang selalu sebut 'B' ~

     

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers