MTAQ PETRONAS LABUAN ke 22

Assalamualaikum w.b.t kepada pembaca budiman sekalian.
 
Apa khabar pembaca budiman? moga sentiasa dilindungi dan berada dalam redha Allah. Sementara tunggu waktu nak balik kerja di office ni, tergerak hati untuk mengemaskini laman sesawang ini. inshaAllah kisah kali berkaitan dengan aktiviti yang dilakukan pada sabtu lepas.
 
Alhamdulillah, panjat syukur pada Allah atas kurnia dan rahmat program Majlis Tilawah Al-Quran [MTAQ] peringkat PETRONAS labuan telah berlangsung dengan jayanya. Satu program dakwah yang membawa rahmat inshaAllah. Program ini telah berlangsung pada hari sabtu lepas | 5 April 2014 bertempat di MPH PETRONAS CHEMICAL METHANOL LABUAN.
antara yang menarik| tazkirah dari ustaz syed Mohd Norhisham Tuan Padang
 
hiasan pentas MTAQ ke 22 by "En. Saharin and team"
 
Syukur alhamdulillah, Allah telah membuka pintu hati untuk menjadi AJK dalam majlis tersebut. Biro makanan menjadi tanggungjawab. Walaupun nampak mudah dan senang, semoga yang sedikit ini membuahkan rahmat dari Allah.
AJK terdiri daripada CEO hinggalah trainee | semoga dirahmati 
 
Antara pertandingan yang telah dijalankan adalah tilawah Alquran|hafazan | quiz | dari pelbagai peringkat umur dan jantina dari kanak-kanan hinggalah dewasa. Satu input yang menarik dan memberi pengajaran kepada diri ini betapa pentingnya membaca dan memahami alquran dalam kehidupan. ya Allah, terlintas juga betapa lemahnya diri ini dalam menuntut ilmu fardu ain ini ya Allah. subhanAllah, mashaAllah
walaupun tidak bersedia
 
PETRONAS Bujang team kecuali hujung belah kanan
 
inshaAllah terlintas juga niat untuk menjadi peserta akan datang, semoga Allah permudahkan dan meminjamkan ilmu alquran kepada kita semua. Yang penting usaha dan istiqomah dalam pembacaan dan penghafalan alquran. inshaAllah
 
عن أنس رضي الله عنه ، عن النبي صلى الله عليه وءاله وسلم قال: "مَنْ قَرَأَ القرءانَ يَقُوْمُ بِهِ ءَانَاءَ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ ، يـُحِلُّ حَلاَلـَهُ وَيـُحَرِّمُ حَرَامَهُ ، حَرَّمَ اللهُ لـَحْمَهُ وَدَمُهُ عَلَى النَّارِ وَجَعَلَهُ رَفِيْقَ السَّفَرَةِ الْكِرَامِ حَتىَّ إِذَا كَانَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ كاَنَ القرءانُ لَهُ حُجَّةً " ( رواه الإمام الطبراني في المعجم الصغير - ضعيف )
Daripada Anas ra daripada Baginda Nabi SAW bersabda : “sesiapa yang membaca al-Quran (sehingga) bangun dengan sebabnya di tengah malam dan siang, sehingga menghalalkan perkara yang dihalalkannya (di dalam al-Quran) dan mengharamkan perkara yang diharamkannya (di dalam al-Quran), pasti Allah akan mengharamkan daging dan darahnya daripada api neraka dan dijadikannya teman setia bersama Malaikat Safarah yang mulia, sehingga apabila tiba pada Hari Kiamat, al-Quran akan menjadi hujjah (pembela) baginya”.
 insan mengharapkan redha Allah:
 
 
 
 
  

0 Responses
Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers