Assalamualaikum w.b.t
 Setelah sekian lama laman sesawang ini tidak berpenghuni… huhuhu…  baiklah… kali ini dah ada mood ingin mengemaskini blog yang telah lama usang nie… 
aku ingin bercerita mengenai program yang baru sahaja dijalankan… penat memang penat bila menguruskan hal ehwal peserta sendiri… tapi x pela.. kalau itu yang ditakdirkan.. aku pasrah.. 
  macam besalah.. posing jumar!!~ 
“redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah – ombak rindu” …
sempat lagi bermadah ombak ek
J
Ok…! Nama program ini adalah FSG-SARAWAK:INTEGRATION OF CULTURE AND KNOWLEDGE 2012.. ini adalah kesinambungan program yang dibuat di sabah 2 tahun lepas… sekarang baru buat semula.. hehe.. baju program :)
baju program :)
banner yang dibuat oleh kami ..
posing dalam kapal terbang~~ hehee 
pengisian program yang sangat pack ini memberi kesan yang sangat hebat untuk semua orang..  contohnya program MISI AKADEMIK di smk Muara Tuang dan MISI AKADEMIK bersama pelajar diploma Sains UiTM SARAWAK..  program ini diadakan dimana kami akan mempromosi UiTM sebagai sebuah university kelas dunia… dan juga memberi pengetahuan dengan bumiputra Sarawak betapa pentingnya UiTM untuk masa depan mereka.. ehe…
 meyakinkan adik-adik pelajar diploma supaya ambil course yang betul degree nnt.! 
misi akademik di SMK Muara Tuang Sarawak.. 
Pengetua sekolah berbasikal jer... mampu!! ??

Selain itu, perkongsian budaya dengan penduduk KAMPUNG SEJINGKAT, di mana Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM) di adakan.. program ini adalah program anak angkat.. pelbagai aktiviti diadakan seperti gotong royong cat dan membersihkan masjid dan Dewan, selain itu malam kebudayaan di mana pelajar-pelajar mempersembahkan budaya daripada semenanjung Malaysia kepada penduduk kampong Sarawak… hehe…
yang bestnya!! Dapat keluarga yang sangat best dan sporting.~~~ hehe.
J 
  keluarga angkat!! ayah Erwan 
kampung sejingkat.. laut yang tenang dan indah 
malam kebudayaan... first time aku berdikir barat!! 
kawe blajo kecek kelate
“ I love my family at Sarawak!!” pas ne nak g Sarawak, contact je parent angkat ne.. hehe…
Dan last sekali pengisian dimana kami pergi ke kampong budaya dan muzium Sarawak.. banyak barangan peninggalan dan budaya seperti rumah orang bidayuh iban dan lain-lain… ilmu dan budaya sebeginilah harus duberi kepada mahasiswa supaya tidak terkongkong dengan subjek sains semata-mata.. hehe.. cheeeewaaahhh~~ aayat mantap!!
Ok la… harap information ini dapat memberi peluang kepada kalian mengetahui lebih lanjut mengenai Sarawak… budaya dan contoh program…! Kalau nak buat g sarawak, nak minta tunjuk ajar.. mari sifu ajarkan!! Yeah!! 
kampung budaya sarawak
muzium sarawak, dewan Tun Abdul Razak
Pas ne, aiming adalah FSG-CHINA: INTEGRATION OF CULTURE AND KNOWLEDGE
Ok, dah terlalu mencarut dah ne.. insyaAllah blog ini akan sentiasa update… mudah-mudahan… 
 majlis penutupan  
shopping!! di pasar waterfront! 
eh kucing la...~~ 
maaf kepada pembaca setia kerana sudi menegur dan menunggu update terkini dari jumardi alkhawarizmi..

FSG-SARAWAK, 

0 Responses
Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers