Seminggu d perantauan..

Salam shah alam… tidak ter “update” pulak blog ne.. mau cari masa free agak untuk menaip di blog ni agak sukar sikit… Alhamdulillah dapat jgak aku meneruskan perjuangan sebagai pelajar pada tahun ini… Cuma yang berubah bukan lagi pelajar diploma, tapi dah masuk pelajar ijazah… ijazah sarjana muda (kepujian) kimia gunaan… hopefully I can manage my study to get anugerah naib canselor (ANC)

Keadaan di shah alam / kuala lumpur agak berbesa dengan sabah… first time g sini, aku terkejut melihat persekitaran yang asyik sibuk setiap masa.. orang lalu lalang, kenderaan yang sentiasa memecut laju penunggang motosikal yang “kurang” bertimbang rasa… agak kusut fikiran dan tiada ketenangan disini.. aku rindukan pemandangan dari atas bukit, laut yang biru, langit yang cerah dah indah, angin yang lembut memukul diriku ini macam di sabah… tapi keadaan di sini mostly different..

From my observations, people in here I think, kurang berbudi bahasa… apa tidaknya, kebiasaan selepas sahaja membeli, besanya aku ucak “terima kasih”… tapi bukan kena balas pun, sebaliknya di bagi senyuman tawar… haish !

Apa2pun semuanya sibuk dan selfish people in here.. . aku harus tabah dan terus senyum menghadapi semua dugaan hidup ini…

jumardi_alkhawarizmi

0 Responses
Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers