Salam kemurungan~ 
Allahuakbar~ mmg every exam mmg feel macam nie.~ ! teruk la… dua paper dah berlalu.. CTU553 dan PHY524. Orang kata subjek nie la makanan untuk A+++++, tapi aku ~ hmmmm…. Tuhan saja la abh yang tahu… aku target gak A paper nie, tapi aura2 dah menunjukkan jauh dari persimpangan~ sedih pilu dan tidak bermaya~!
Kadang2…. Aku terfikir~? Kenapa boleh “TERUK” sedangkan usaha sudah dilakukan ~ hmmm…. Takdir kali.. mungkin Allah bagi kesusahan untuk kesenangan masa hadapan.~ Allahuakbar..
mengenang nasib diri
Sujud dengan rasa sedih pilu dan duka~ sejarah 3.42 macam ingin kembali~!! yaAllah~ aku mahukan lbih dari itu…. mana perginya Alkhawarizmi?? 
Insan yang kecewa dua sudah merana~! 

How to start?

Salam exam!!! Hmmm…. Sudah beberapa hari masa untuk study berlalu… bagaikan ada kekesalan….  Bukannya malas untuk study, tapi jika difikirkan.. aku langsung tidak tahu mahu start bagaimana subjek fizik nie..! no idea at all…
Aduh~ teruklah macam nie… mudah2an di beri la kekuatan untuk belajar faham dan seterusnya A+ in this subject PHY524! Amin~~
Insan yang kosong mindanya~

jalanku pada chemistry

Assalamualaikum w.b.t


Aduh~ genap sebulan lebih aku tidak update “sesawang blog” ku nie… ada kemalasan di waktu2 genting menghampiri exam nie… paper first 26hb. Nie.. aduh~ masih dalam keadaan tekanan lagi sekarag ne… program2 baru je habis semuanya… dapat gak rilex~ tapi kena cover la jugak untuk bajet program…. (kerja lagi)
memori mengiringi jalan hidupku~
Tapi bukan ini yang aku ingin kongsikan kepada semua… sebenarnya, pernah terdetik di fikiran ini untuk menjadi seorang penulis… tidak kira la samaada sebagai penulis novel mahupun puisi… bagiku bahasa terutama puisi2 yang tercetus oleh para karyakan mahupun pun penulis lirik amat dalam pengertiannya.. bahasanya juga tidak kurang hebatnya.. penggunaan perumpaan, bhasa, cara perolahan dan lain2 menjadi faktor tercetusnya minat ini… huhuhuhu… ku imbas kembali beberapa tahun dahulu, sewaktu aku menanam cita2 untuk menjadi seorang penulis puisi n novel~
Bahasa itu indah
Tapi hakikatnya, aku adalah ahli kimia, jauh terpesong dalam dunia “kata-kata indah” nie… tapi minatku tetap akan bersemadi di jiwa dan sanubari …
Ahli kimia yang hanyalah seorang penulis blog L

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers