Family!

assalamualaikum dan salam sejahtera … tajuk entri hari ini adalah berjudul “keluarga” … saja ja mau tunjukkan kepada kalian mengenai keluargaku.. hehe J
Kali ne mau cerita pasal keluarga betul dan keluarga pura… hahaa.. keluarga betul adalah keluarga “kandung” la.. kalau yang pura2 tu keluarga “angkat”
Keluargaku bukanlah ramai sangat pun.. dan x besar pun… Cuma adalah sepuluh orang adik beradik dan aku anak ke 9.. dan lebih sikit, aku ada 30++ anak buah… hehe…
Dan setakat ini, aku ada 3 keluarga angkat..
yang pertama :Keluarga angkat di beaufort sabah (bapa Hassan)
2.    
yang kedua: keluarga angkat di air kuning, Melaka (ayah azzam)
     
     yang ketiga: keluarga angkat di Kuching Sarawak (ayah erwan)
Alhamdulillah semua mereka baik-baik belaka…

Dan yang paling saya saying adalah keluarga sendiri!! adalah ~~~
my own true family!!!! 

Hehehe… apa-apapun saya bersyukur dapat kenal mereka sepanjang hidup ini.. mereka adalah yang terbaik dan family yang saya sangat sayangi… insyaAllah…

untuk tatapan bersama: 
DaripadaAbu Hurairah r.a, sabda Rasulullah s.a.w, maksudnya: “Janganlah kamu membenci bapa-bapa kalian. Sesiapa yang membenci bapanya bererti ia kafir.”
Riwayat Muslim


ikhlas daripada:

assalamualaikum... entri kali ini bertajuk : Executive Caretaker (EC)… 
tahu kah anda apa yang dimanakan EC  UiTM ??
****cuba teka dulu (kalau nda dapat teka sila baca di bawah)***
Executive caretaker dalam kata lain di panggil sebagai mpp interim. Senang cerita, EC ini adalah satu jawatan di dilantik oleh dato VC UiTM. Jawatan ini dilantik dikalangan Mantan MPP 2011/2012. Ini adalah bertujuan untuk meneruskan kerja2 lebih kurang macam MPP. EC ini dilantik sehingga pilihanraya kampus diadakan pada bulan September kelak.
Kerja-kerja yang dilaksanakan oleh EC seperti MPP di mana bertanggungjawab untuk menjaga kebajikan pelajar di fakulti dan university. Selain itu, tujuan nya adalah melaksanakan segala tugasan yang diberikan di peringkat univesiti oleh pihak pengurusan UiTM.
surat lantikan daripada naib canselor UiTM
So, senang ceritanya… aku telah dilantik sebagai Executive Caretaker dan memegang jawatan sebagai bendahari lagi.. huhuhu… walaupun terasa agak lama memegang jawatan dari MPP sekarang ne EC.. insyaAllah saya akan cuba sedaya upaya untuk menjalankan amanah yang diberikan sebaik mungkin.
Sekian, bendahari Executive Caretaker UiTM 2012.

KPO SMF dan PD FSG

Assalamualaikum w.b.t dan salam kepimpinan.
Alhamdulillah, selesai lagi satu tanggungjawab untuk membentuk kepimpinan baru di FSG. 30 Mac – 1 April 2012 merupakan satu tarikh bersejarah untuk semua pemimpin baru smf dan persatuan dalaman (PD) 2012/13 apabila menjalani satu siri kursus kepimpinan.
Kursus Pengurusan Organisasi (KPO) ini merupakan satu program tahunan di mana MPP akan jadi ketua kepada program tersebut. KPO ini dijalankan di Kem Nur Sungai Merab, Kajang Selangor, selama 3 hari bermula hari jumaat hinggalah hari ahad.
Antara program yang dijalankan adalah pembentangan kertas kerja, penerangan program/aktiviti dan juga program kepimpinan seperti Survival, Explorace Night walk, solo drop dan banyak lagi.
Diharapkan program ini akan menjadi satu tradisi kepada kepimpinan SMF dan PD FSG pada masa hadapan!
kenangan ketika bermain BATTLEFIELD! 
walaupun penat: tapi berbaloi... harap kepimpinan FSG pada masa hadapan lebih unggul! 

Mantan MPP UiTM 2011/12 J

BADANG FASA I

Assalamualaikum dan salam BADANG …
Aduhai… entry kali ne x la update sgt.. walaupun dah 3 minggu berlalu… namun aku nak juga update mengenai "BADANG" kali ini..  
view from belakang Baju BADANG
perasmi : Ketua Menteri Melaka yang sangat sporting!! Datuk Seri Mohd Ali Rustam
Tahu tak apa tu BADANG? Badang atau lebih dikenali sebagai program “Bagai Aur Dengan Tebing” merupakan satu program yang dirangka selama setahun untuk mendidik, mendekati masyarakat, inovasi dan pelbagai lagi input yang disematkan sepanjang program setahun ini. Program ini adalah anjuran sepenuhnya oleh Fakulti Sains Gunaan termasuklah penglbatan daripada Pusat Pembangunan Pelajar FSG, MPP 2011/12, SMF dan 13 persatuan dalaman Fakulti sains gunaan. Program ini juga melibatkan kerjasama dan sponser daripada KERAJAAN NEGERI MELAKA, YAYASAN PELAJARAN MELAKA dan JAPERUN bukit katil Melaka. Program ini merupakan satu cetusan idea daripada TD HEP FSG, EN IQBALdan MPP sendiri, dan dijalankan dalam 3 fasa:
Fasa 1: Program kecemerlangan akademik yang melibatkan 4 buah sekolah di Bukit katil, Melaka (SMK Bukit Katil, SM Vokasional, SMK Melaka tengah, dan SM teknik) yang terdiri daripada pelajar tingkatan 4 dan 5. 
Tuan rumah program BADANG.. 
best gak tidur di asrama (ingat kenangan time sekolah dulu)
Fasa 2: Khidmat Masyarakat (program anak angkat) di mana melibatkan pelajar FSG dan pelajar sekolah dari 4 sekolah diataas
Fasa 3: inovasi (pertadingan reka cipta) melibatkan 20 sekolah sekitar negeri Melaka
Untuk pengetahuan semua, BADANG FASA 1 telah selesai dilaksanakan pada 15- 18 Mac 2012. Di mana SM Teknik melaka Tengah (MELTEC) menjadi tuan rumah dan tempat sepanjang program ini dilaksanakan. Dan apa kaitan ngn aku dan badang?? 
penat berbicara! tapi ENJOY~~ 
nie la penghulu kepada pelajar  (nama tak ingat dah!!!)
Aku sebagai ketua fasilitator untuk program kali ini. Besalah orang yang paling laser dan banyak bercakap! Tapi mmg agak sakit juga la… dan banyak benda baru yang saya belajar sepanjang program ini diadakan.. apa yang saya belajar! Jom jumpa dan tanye sendiri ngan ak.. hehee… 
masuk AKHBAR BERITA HARIAN dowh!! 
Ok la… panjang-panjang pun bukan juga nak baca kan?? Hehe… sampai sini sahaja… nantikan BADANG FASA II pulak J

Ketua Fasilitator Badang Fasa I:

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers