Assalamualaikum w.b.t …
welcome to UiTM (MPP UiTM 2011/12)
Hari ini, 25 Februari 2012, pelajar baru Ijazah Sarjana Muda UiTM akan mendaftar.. dijangka 1181 orang bakal pelajar UiTM SHAH ALAM akan mendaftar. Kami pula di kalangan MPP dan Pemimpin Mahasiswa (PM) bertungkus lumus sepanjang MDS ini dijalankan dari 25 Feb hingga 2 Mac 2012.. semoga semuanya berjalan dengan lancar terutamanya apabila diberi mandate sekali lagi untuk Handle BIRO PROGRAM, PROTOKOL dan FASILITATOR beserta BENDAHARI untuk MDS dan KPMDS.. 
Apa2 pun! Selamat datang ke UiTM kepada adik-adik baru yang bakal mendaftar esok!

Pengerusi Biro Program dan Bendahari MDS Mac 2012:

Alumni

Assalamualaikum …
My Family MPP UiTM SHAH ALAM 2011/2012
24/03/2012… genap 1 tahun 2 hari (387 Hari - setelah diumumkan sebagai MPP pada 22/2/2011) bergelar MPP 2011/2012… memegang port folio sebagai Majlis Tertinggi, Bendahari Kehormat MPP UiTM shah Alam 2011/2012… 
banyak pengalaman dan kenangan pahit manis suka duka bahagia gembira sedih dan semuanya berlaku sepanjang bergelar MPP ... huhhuhu L
Entri kali ini menceritakan bahawa dengan "sukacita dan dukacita" dimaklumkan bahawa Jumardi Alkhawarizmi telah menjadi Alumni MPP UiTM shah alam… yehaa…. J + L
Terima kasih kepada semua rakan-rakan MPP dan Mantan MPP 2010/2011 [Azhar Andi Tahir dan Nabielah Khalid] kerana asbab anda sy berada di sini…
Kepada semua yang bekerja dan mengenali diri ini sebagai seorang MPP, maaf kalau ada tersalah kuasa dan tertunggak masalah sepanjang diri bergelar MPP Fakulti Sains Gunaan..
Apa-apapun, lets support our next MPP 2012/2013… hidup hidup !! mpp UiTM

Alumni Bendahari Kehormat, MPP UiTM SHAH ALAM 2011/2012:

UiTM TERENGGANU

Assalamualaikum …
Allahuakbar… tgh memikirkan masa perjalanan ke Terengganu.. jauhnya… nie pun first time pergi ke UiTM Terengganu…tapi itu bukan lah satu ke”gah”an.. Cuma memikirkan program sepanjang KPMDS ini dilaksanakan… huhuhu… risaunya… lebih-labih lagi diletakkan lagi sebagai biro program & bendahari..
Harap semuanya baik-baik sahaja.. 
UiTM terengganu, here i come ! 
Biro program dan fasilitator beserta Bendahari :

Sabah Dihatiku :)

Salam sabahan J
Apa khabar kepada rakan-rakan yang berada di sabah?? Rindunya ingin pulang ke sabah?? Sabah negeri di bawah bayu .. sabah tanah airku … i love sabah!
Kenapa tetibe bercerita pasal sabah nie?? Ada kaitan ka dengan entri kali ini ??
Nak tahu ada kaitan ke tak ??? opkos la..
lepak minum-minum di restoran Murni
Entri kali ini menceritakan tentang kuar ngn rakan-rakan sabah.. best pwen poreber ler.. sekian lama aku kurang bergiat bersama BFF sabah ne.. hehe.. aktiviti?? Wayang + lepak-lepak je sampai pukul 3 pagi.. hehe.. best!
Thanks to all sabahan friends.. uollsss mmg kawan sa yang paling sa sayang.. hehe..
Sabahan blogger, 

Salam 1 KPMDS..
Hai uolss…. Apa khabar?? Tetiba jadi rajin pulak update.. hehe… J
Nie nak bercerita aktiviti yang akan dibuat esok, iaitu KPMDS ataupun KURSUS PEMIMPIN MINGGU DESTINI SISWA MAC 2012.. kursus ini bertujuan untuk melatih pelajar-pelajar yang bakal memimpin adik-adik yang bakal masuk ke UiTM pada 25 FEBRUARI ini… hehe.. ini lebih kurang macam fasilator untuk hari orientasi la katakan..

xde banner nak pamerkan, so guna muka depan buku panduan je la.. 
So, esok pagi akan bergerak pulak ke UiTM Dungun Terengganu dan akan berada di terengganu dari 19 hingga 22 Februari 2012… yehaaaa!! Berjalan lagi J… hehe… so, kepada 120 pelajar yang terpilih jumpa di sana Terengganu… abg Jumardi sebagai biro program akan lead adik-adik semua sepanjang berlangsungnya kursus ini…
Waktu-waktu akhir sebelum menjadi MANTAN MPP 2011/2012 .. 

Assalamualaikum w.b.t
 Setelah sekian lama laman sesawang ini tidak berpenghuni… huhuhu…  baiklah… kali ini dah ada mood ingin mengemaskini blog yang telah lama usang nie… 
aku ingin bercerita mengenai program yang baru sahaja dijalankan… penat memang penat bila menguruskan hal ehwal peserta sendiri… tapi x pela.. kalau itu yang ditakdirkan.. aku pasrah.. 
  macam besalah.. posing jumar!!~ 
“redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah – ombak rindu” …
sempat lagi bermadah ombak ek
J
Ok…! Nama program ini adalah FSG-SARAWAK:INTEGRATION OF CULTURE AND KNOWLEDGE 2012.. ini adalah kesinambungan program yang dibuat di sabah 2 tahun lepas… sekarang baru buat semula.. hehe.. baju program :)
baju program :)
banner yang dibuat oleh kami ..
posing dalam kapal terbang~~ hehee 
pengisian program yang sangat pack ini memberi kesan yang sangat hebat untuk semua orang..  contohnya program MISI AKADEMIK di smk Muara Tuang dan MISI AKADEMIK bersama pelajar diploma Sains UiTM SARAWAK..  program ini diadakan dimana kami akan mempromosi UiTM sebagai sebuah university kelas dunia… dan juga memberi pengetahuan dengan bumiputra Sarawak betapa pentingnya UiTM untuk masa depan mereka.. ehe…
 meyakinkan adik-adik pelajar diploma supaya ambil course yang betul degree nnt.! 
misi akademik di SMK Muara Tuang Sarawak.. 
Pengetua sekolah berbasikal jer... mampu!! ??

Selain itu, perkongsian budaya dengan penduduk KAMPUNG SEJINGKAT, di mana Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM) di adakan.. program ini adalah program anak angkat.. pelbagai aktiviti diadakan seperti gotong royong cat dan membersihkan masjid dan Dewan, selain itu malam kebudayaan di mana pelajar-pelajar mempersembahkan budaya daripada semenanjung Malaysia kepada penduduk kampong Sarawak… hehe…
yang bestnya!! Dapat keluarga yang sangat best dan sporting.~~~ hehe.
J 
  keluarga angkat!! ayah Erwan 
kampung sejingkat.. laut yang tenang dan indah 
malam kebudayaan... first time aku berdikir barat!! 
kawe blajo kecek kelate
“ I love my family at Sarawak!!” pas ne nak g Sarawak, contact je parent angkat ne.. hehe…
Dan last sekali pengisian dimana kami pergi ke kampong budaya dan muzium Sarawak.. banyak barangan peninggalan dan budaya seperti rumah orang bidayuh iban dan lain-lain… ilmu dan budaya sebeginilah harus duberi kepada mahasiswa supaya tidak terkongkong dengan subjek sains semata-mata.. hehe.. cheeeewaaahhh~~ aayat mantap!!
Ok la… harap information ini dapat memberi peluang kepada kalian mengetahui lebih lanjut mengenai Sarawak… budaya dan contoh program…! Kalau nak buat g sarawak, nak minta tunjuk ajar.. mari sifu ajarkan!! Yeah!! 
kampung budaya sarawak
muzium sarawak, dewan Tun Abdul Razak
Pas ne, aiming adalah FSG-CHINA: INTEGRATION OF CULTURE AND KNOWLEDGE
Ok, dah terlalu mencarut dah ne.. insyaAllah blog ini akan sentiasa update… mudah-mudahan… 
 majlis penutupan  
shopping!! di pasar waterfront! 
eh kucing la...~~ 
maaf kepada pembaca setia kerana sudi menegur dan menunggu update terkini dari jumardi alkhawarizmi..

FSG-SARAWAK, 

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers