KLIA

Salam sabahan…. Alhamdulillah bersyukur kepada Allah akhirnya perjalan untuk kesabah telah bermula.. langkah pertama menaiki kapal~ sudah mengalami masalah untuk pelapasan dari KLIA ke KOTA KINABALU. Sepatutnya penerbangan berlepas pada 12.00 pm . tetapi delay kepada 2.30 petang.. ya Allah satu jangka masa yang agak lama untuk menunggu~ ya Allah dugaan seawall ini sudah kami hadapi. Semoga Allah merestui program “FSG : SABA INTEGRATION OF CULTURE AND KNOWLEDGE ini… semoga segala berjalan lancar.. sesungguhnya Dugaan yang Engkau berikan ini member hikmah positif kepada kami (peserta) sepanjang program 13 -20 mei 2010 nie…aku mengharap redha dan petunjukMu ya Allah…
Insan yang risau sebagai ketua projek : 

Kecewa~

Astgafirullah, malunya mengeluarkan air mata di hadapan kak wawa, tapi itulah yang berlaku tadi pagi atas sebab2 yang tidak dapat dinyatakan disini… biarlah aku dan kak wawa sahaja tau benda ne… mengadu dengan kak wawa nie pun sebab rasanya antara semua, kak wawa dan sebilangan kecil orang lain shj yang mungkin paham situasi dan keadaan ku buat masa ini… kata2 penaik semangat yang di berikan oleh kak wawa pagi amatlah di hargai…  

sedih kecewa dan hampa
selain kak wawa, maybe blog ne la jugak tempat aku mengadu kepada diri sendiri. Adakalanya jika ku tulis di entri ini membuatkan aku lega dan rasa senang sedikit dengan masalah yang aku hadapi.. tapi apa – apapun aku harap aku dapat hadapi dengan tenang dan jayanya… insyaAllah.. aku ikhlas buat kerja ini keranaNya~
Insan yang kecewa, hampah dengan organisasi sendiri =’(  

I miss my home~

Astagafirullah, tengok kengkawan balik sabah ne, terasa macam mau join ja~ rindu pada rumah, masakan dan ketenangan … hehehe… tak payah nak piker segala benda di shah alam ne… miss so much everything in sabah especially SANDAKAN~
home sweet home
sayangnya tak bawa baju ne ke shah alam
kalau solat, mau guna sesangat baju ne.. 
   
ingin sangat lawat kubur mama
rindu sangat mahu balik rumah 
      
miss my family so much 
insan yang merindui :


Huhuhuhu… sabah?! Sebuah negeri di bawah bayu… hehehe… bukan nak cerita pasal asal usul aku orang sabah ataupun tempat2 istimewa di sabah… kalau nak cerita dalam entri ne, confirm tak habis satu muka surat kalau cerita pasal “sabah”…
negeri ku paling kucintai
ne, Cuma nak cerita kaitan sabah dengan entri kali ini adalah mengenai program “FSG – SABAH:INTEGRATION OF CULTURE AND KNOWLEDGE” pada 13 – 20 MEI 2010 di mana program ini akan di adakan di SABAH. Tapi aku lebih senang panggil program ne as “sabahan”.. hehehe… agak takut jugak nak bawa orang semenanjung datang ke negeri ku yang tercinta ne, ye la kan, manalah tau ada apa2 gejala ataupun sebarang musibah terjadi (fikir2 : InsyaAllah tiada la)… beberapa hari nie, busy berada di fakulti untuk urusan program ne, tidak apalah, mungkin buat masa ini, tenaga bekerja kurang… sebab malas nak ganggu secretariat lain yang masih ada paper… gudluck untuk mereeka yang masih lagi memerah otak belajar.... huhuhu…
ada jugak la masalah yang timbul mengenai program nie, terutamanya pasal perjalanan program di sekolah (berkaitan dengan kementerian pelajaran Malaysia)… belum dapat confirmation mau buat di sekolah!! Ya Allah~~ permudahkan la urusan sekolah ne …. Untuk OPKIM, UiTM Sabah semua Alhamdulillah settle buat masa ini… harap akan terus baik la sepanjang program nnt…insyaAllah...
pasal duit pun ada masalah, tak sure lagi macamna ne… huhuhu… takut nyear kalau2 program ne tak langsuung dengan penuh jayanya… mudah2 segala urusan “sabahan” ini dipermudahkan… mohon doa dan restu kalian semua…
insan yang mengharapkan kejayaan program “sabahan” : 


Berakhirnya “dua”

berakhirnya semester dua! yeah~

Assalamualaikum =), hmmmmm… berakhirnya “2” ..
Mesti ada yang tertanya tanya apa kaitan angka “2” ne dengan entri pada kali ini… apa yang aku maksudkan adalah tamatnya semester dua apabila paper terakhir (inorganic chemistry) selesai pagi tadi… alhamdulillah dapat jawab dengan baik.. =0,
Semester pertama di UiTM shah Alam, bachelor (hons) applied chemistry untuk semester kedua tahun pertama akhirnya telah habis.. cepat betul masa berlalu, bermula waktu tiba di tanah melayu (nama semenanjung malaysia dalam sejarah pada suatu ketika dahulu) pada 2.01.2010 /tepat jam 12.00 tgh malam flight mendarat di lapangan terbang antarabangsa kuala lumpur (KLIA) dari sandakan sehinggalah kesaat ini… 5 bulan 3 hari sudah berada di negeri orang… banyak pengalaman AS225/part 2 bersama kawan-kawan… tidak lupa jugak kepada kawan2 yang baru sahaja di kenali dalam waktu terdekat ini…. Salam perjuangan dan salam perpisahan. After cuti semester insyaAllah dapat jumpa dan bersua muka lagi… semoga result exam kita GEMPAK! (fikir-fikir :teruknya la paper aku jawab untuk semua subjek! Macamna mau gempak? )
Semoga perhubungan persahabatan kita kekal selamanya =)

Last but not least

Assalamualaikum w.b.t. esok merupakan paper terakhir untuk semester ne, tapi satu apa pun belum study.. semakin hampir ke penghujung, semakin meningkat kemalasan mau belajar ne.. hehehe…. Matilah~~ hurmmmmm

Hari ini dapat berita baik apabila Nabielah bt. Khalid (MPP FSG) call tadi tgh hari yang cakap projek "sabahan" (Bukan nama sebenar) dah lulus.. hehee… alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Aku sebagai pengarah projek program ne kena la berusaha menjayakan program ne.. mudah-mudahan segalanya berjalan lancar…
Sabah~~~! Jumardi alkhawarizmi will come!!!!! 
fikir-fikir : malam ne fokus 10000000% study inorganic chemistry

Benda baru~

Saja ja.. buka blog syazmiey abdurahman, terus terpikir macamna dia buat signature tu… cantik la… hehehe…. Cuba punya cuba, akhirnya aku berjaya jugak buat benda yang sama…
Terima kasih syamiey~~~ ehehehehe… =) kepada semua blogger, boleh kongsi sama cara buat signature ne... hehehe... 
selamat mencuba daripada Jumardi_alkhawarizmi






Muse!

Muse
Bagaimana aku boleh minat ngan muse ne arh ?? hmmm… first time tgk video muse live dengan lagu united states of eurasia di lappy c Zul, tetiba terus minat terutamanya cara penyanyi muse ne main piano.. huhu! Terharu~~
Aku mula tergila gila dengan lagu muse ne… haish~ setiap hari dengar lagu muse.. sampai jatuh cinta sudah… hafal sudah sikit2 lagu muse ne… lagu feberet lagu “undisclosed desire” dan “united state of eurasia” (boleh dengar lagu ne di blog)….


guitarist, drummer dan vocalist of MUSE

Hebat, mmg hebat! Silalah sesiapa di luar sana dengar lagu ne… semua lagunya mantapzz!  
bisik2 : macam mau nyanyi lagu ne di kbox nnt!

happynyear!


happynyear!
Alhamdulillah semalam paper CMT 453 (mass and energy balance) dapat perform yang terbaik~ alhamdulillah.. syukur kepada Allah, kerana dengan kurnianya aku dapat jawab soalan dengan baik.. (walaupun masih keliru betulka jgak aku kira?? ) tapi secara keseluruhan, aku puas hati dengan cara aku jawab dan cara aku menenangkan diriku ketika aku buntu. Ilham datang mencurah curah.. terima kasih Allah s.w.t! 

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers