Mimpi lagi

Aneh yang teramat sangat.. orang yang aku tidak pernah mimpikan muncul dalam mimpiku.. sambil memanggil namaku..

1st (bapa)

Aku agak tersentap bila aku mimpi bapaku semalam, kami jalan2 di KK pada hari sabtu… tapi yang anehnya, jarang aku mimpikan beliauku…

2nd (cikgu Anuar Madsalani)

Aku jumpa di KFC Sandakan sambil menghisap rokok ( tp cikgu n bukan perokok pun)

3rd (cikgu Hasim)

Pelik, aku kadang2 mimpi jgak, tapi kali ini yang lain, aku berada di officenya di smk taman fajar sambil tidur di sana..

4th ( diburu)

Aku bagaikan di kejar sesuatu yang aku tidak pasti..

Aneh-aneh!!

Terima kasih yang teramat sangat untuk beliau kerana sudi mengajak kami makan makanan yang ada di faasa 3 dari hari jumaat hinggalah ke hari ini.. semoga Allah s.w.t memurahkan rezeki beliau.. thanks!

First day SKP..

Semester ni nasib cukup baek kerana dapat ikut skp lagi seperti sebelum ni.. temat kerja masih sama seperti sem lalu (di makmal biology) Cuma partner kali ini dah tukar (dulu zul dan fra) sekarang (anjula n mary)..macambesalah, kami diberikam masa seminggu untuk mengurus stor makmal bio…penat, bosan, malas, ngantuk, lapar, haus semuala bercampur baur.. anyways esok kena sambung kerja lagi bersihkan stor n hope after this everything feel ENJOY!

* Sangat bersopan santun & bertolak ansur. * Sangat cermat, teliti & teratur. * Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik. * Pendiam tapi pandai bercakap. * Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati. * Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur. * Kerja yang dilakukan sangat sempurna. * Sangat sensitif yang tidak diketahui. * orang yang banyak berfikir. * Daya pentaakulan yang baik. * Otak bijak & mudah belajar. * Suka mencari maklumat. * Kawal diri dari terlalu mengkritik. * Pandai mendorong diri sendiri. * Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia. * Suka sukan, hiburan & melancong. * Kurang menunjukkan perasaannya. * Terluka hatinya sangat lama disimpan. * Terlalu memilih pasangan. * Sukakan benda yang luas. * Bersistematik 

(research by Dato' Dr. Fadzilah Kamsah)

totally berkaitan dengan diriku...

Jumardi_alkhawarizmi


Jika diimbas 15 tahun lalu, banyak yang membuatkan hati ini tertawa keriangan… banyak kenangan yang amat2 berharga walaupun hanya 7 tahun bersama…bermain2 ketika kecil, kalo minta duit mest RM1.00 keatas, kalo jalan p tawau mesti rasa hepy dan sentiasa mau ikut, leher berantaikan emas, cincin tersarung pada jari dan banyak lagi.. kalo nakal sahaja, kompom lada putih la yang jadi pemedih mata… sakit nya bila disembur lada putih oleh ibu sendri di mata.. walaupun sakit, namun benda itulah yang aku mahukan sekarang.. kalo aku nakal ja, mamala yang selalu menghukum.. ya ALLAH, rindunya saat2 yang bermakna itu..

Selepas itu, segalanya brubah? Apa yang jadi biarlaah aku sahaja yang pendam perasaan sedih itu… sehingga sekarang kenangan selama 15 tahun lalu jgak yang amat manis buatku.. walaupun agak singkat berbandang kawan2 lain.. namun itu mengajarku erti ketabahan dalam menjalani kehidupan yang berliku ini..

Aku akan sentiasa merinduinya… hanya doa seorang anak sahaja yang dapat aku hadiahkan buat mama.. semoga mama sentiasa tergolong dalam golongan orang2 beriman..anakmu disini amat merinduimu.. harap dapat jumpa di syurga kelak! insyaALLAH..

(note : hari ibu sedunia mengingatkan aku tarikh kemalangan ngeri itu! Dan pada waktu itulah aku bergelar anak yatim.. I miss all of that moments)

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers