SKIM KHIDMAT PEAJAR (SKP)

SKP (November – Disember ini) berbeza berbanding dengan 2 skp sebelum ini… SKP yang pertama di Pejabat CITU, kedua di UNIT PENGURUSAN KOLEJ CLUSTER A, dan sekarang ni BAHAGIAN KOORDINATOR PROGRAM DIS (Makmal Biology)…

Apa yang membezakan SKP sem nie dan sem sebelumnya amat nyata… terutamanya cara kerja yang berbeza dan yang paling sdih setiap hari macam benda yang sama sahaja yang berlaku… tidak seperti yang ku mahukan…. Seperti SKP sebelum ini, ada azhar, usman, vj dan lain2 buat suasana SKP lain… terasa macam satu kenangan perit (UPK A) tetapi seronok untuk diperingati…. Malam2 memasak, ada kawan ketawa dan berjenaka….. dan banyak lagi yang membezakan SKP sem lalu jauh begitu indah berbanding sem ini…

Beginilah kehidupan malam ku yang sungguh membosankan… tiada aktiviti yang dijalan kan, Cuma balik dari kerja, pergi bilik n buat hal masing2…. BOSAN!!!

Tapi apa boleh buat, mereka tiada di sini…. =’(..

Kalau aku imbas masa lalu, ketika ber SKP ngan durang… rasa best pulak… tapi ‘bukan semua benda yang kita inginkan kita akan dapat’………..uh!...

Aku nda sabar mau balik Sandakan dan ndak sabar mau habiskan SKP sem ini.. ng aku perlu lakukan untuk terus menempuh setahun lagi kehidupan di UiTM Sabah ini…. Selepas ini, aku mahu cari kehidupan baru di university yang lain pulak… uhuhuhhuuh…biarlah SKP sem ini menjadi satu pengalaman yang aku sentiasa ingati…

Salam SKP!

Assalamualaikum w.b.t…

Sejak kebelakangan ini,banyak yang sering aku fikirkan, lebih2 lagi setelah aku pulang dari Sandakan baru-baru nie ( 22 – 24 november 2008)… ntahla, ini masalah ka atau pun bukan.. tapi masalah ( rasanya la) ini semakin bertambah setelah meningkat dewasa… banyak yang kena di fikirkan… terutamanya masa dapan dan macamna cara untuk survive apabila semakin meningkat usia remaja ini… pemikiran untuk menjalani hidup semakin bertambah.. fikir ini, itu… apa yang aku fikirkan biarlah ia terpendam dan hilang dengan sendirinya…

Selamat menjalani hidup-hidup yang bakal menjelang!

everything changes!

Assalamualaikum W.B. T....

apa yang berlaku sejak kebelakangan ini bukanlah sesuatu yang aku inginkan...
final exam yang baru habis ini memberi impak negatif terhadap diriku... terutamanya dua paper terakhir, bio dan kimia menunjukkan prestasi ku yang teruk semester ini... kadang2 timbul penyesalan ambil aliran bio ni, padahal dalam pengiraan  aku kebih kuat berbanding membaca nie...cubala aku ikut cakap pensyarah math 238 ku sebelum ini..uhuhuhuh
tapi benda dah terjadi, aku harus teruskan sahaja.... bio tetap bio!!!
walaupun pahit untuk ditelan.... 
harapan 4 flat hanya tinggal kenangan, apa yang aku harapkan sekarang semester ini aku masih dekan dan termasuk dalam ranking 5 teratas... insyaALLAH....

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers