TeKananNyear!!!…..

Astagafirullah… ndak pena la aku rasa tekanan seperti ini…. Sakit kepala… banyak perkara yang terjadi hari ini (23jun) tidak dapat ku lupakan….

First masa rosak laptop… takutnya perasaan nie… tidak dapat dikatakan… banyak yang terlintas di hati dan fikiran… mau quit dari uitm pn ada jgak…. Tiba2 fikiran ini bercampur semua masalah…pening!! Pening!! Semuanya bercampur baur…

masalah dengan si ‘dia’ lagi…. Membuatkan aku tekanan… macam semua orang telah berubah… semakin rapat dengan seseorang semakin rasa negative pemikiran terhadap nya…aku tidak tahu adakah apa yang aku pikirkan ini betul2 terjadi… rasa seperti dibenci dan disisihkan…. Aku tidak aham kenapa kita sering berkata tentang kelebihan diri pada orang lain??? Sebaliknya apa yang dkatakan ada sedikit unsure bohong dan ego semata-mata….

Manusia sering kali berubah…. Perubahan drastic ke sesuatu yang positif dianggap ganjil… mengapa??? Aku tidak paham nie semua berlaku…

Aku cuba untuk diam, memendam apa yang berlaku dan berharap sesuatu yang lebih buruk tidak terjadi….mgkn dia akan perasan, tetapi biarla… seperti apa yang aku kata sebelum nie,”as we happy with our life, let it go on”…mgkn no “8” nie sudah membawa maksud kepada diriku sebagai orang yang simpan dalam… bukan tidak mau diluahkan, tetapi dalam hal nie biarla terpendam dan hilang sendirinya…. Mgkn ini yang terbaik yang harus ku lakukan dalam masa beberapa hari nie… aki tidak sabar dah mau buka sem, cuba tuk bergembira ngan kawan2 dan melupakan apa yang berlaku semenjak beberapa hari nie….

Cukuplah bagiku pembohongan dan penipuan diri yang berlaku antara sesama kita… kadang2 kita boleh berubah, di mulut kata ya, di hati kata tidak ..walaupun perit tuk ditelan, namun aku harap masalah2 nie dapat ku hadapi dengan senyuman…

~jumardi~

aZaM bAru!!!


salam semester baru...
tidak lama lagi start kuliah..... yang beznya aku dapat jumpa ngan kengkawan yang selama sebulan lebih tidak berjumpa... hehehheheh...
ingin bangat ketemu mereka smua...
rindu mau berebut naik bas, makan di anjung fasa 3 sama2, pegi Indah Permai, begaduh-gaduh dan banyak lagi la... aku ndak sabar dah mau nyanyi2 di kelas nnt... biar ribut satu dewan kuliah tu.... hahahahah...
bagiku kawan ku adalah antara kurniaan yang paling berharga yang diberikan untukku....
jadi aku mesti jaga dan mengekalkan perhubungan antara kami smua....
nda sabar jgak mau jumpa "tenaga pengajar Sains' yang selama ini banyak mendidik dan memberi ilmu secara langsung mahupun tidak... thank to all my lovely lecturer...
tanpa asbab kamu tidakla aku dapat pengalaman yang indah inii...
becerita tentang azam nie....Banyaknya la azam yang aku tanamkan tuk nex sem nie.... harap2 apa yang aku inginkan tuk nex semester dapat dicapai...
Yang paling penting "Iman"... harap2 dapatla jadi muslim yang beriman dan taat pada Allah s.w.t...
part 4 nnt, aku berjanji pada diri akan berusaha tuk mencapai pointer 4.00! itula yang aku hajatkan semenjak dari part 1 lagi...
namun sampai sekarang belum lagi tercapai... kerana aku mahukan yang sempurna walaupun kadang2 yang sempurna rumit untuk diperoleh...
nasiblah nex sem tiada subjek Bel....mgkn subjek BEL la yang banyak jatuhkan pointer ku 3 sem nie.... lega sikit hati...
sekarang fokus 4 subjek ja... harap2 4 nie membawa nombor yang bertuah pada pointer ku, 4.00!! heheheh...
namun banyak halangan yang akan datang... tidak tahu la kerja JPK nnt... mudah2an dapat balance antara JPK dan pelajaran....
banyak lagi yang ingin ku coretkan dalam blog nie... tapi cukupla tuk ari nie....
harap2 apa yang diinginkan akan menjadi realiti....
ini bukan untuk diriku... tapi untuk keluarga, masyarakat dan negara...
jadila insan yang berguna....
salam perjuangan

~jumardi~

DATANG DAN PERGI!


n pertemuan dan perpisahan lumrah dalam kehidupan...u adakah kita dapat menerima perpisahan???
Mengapa harus bersedih???
Inilah yang sering bermain di kepala ku... namun yang nyata.. setiap persoalan yang terjadi semuanya adalah takdir dan sesuatu itu berlaku pasti ada hikmahnya...
'sahabat hanya tinggal kenangan

angan…

pemergian u all amatlah

diingati....memori tercipta takkan

kulupa....

Ya Allah rindunya aku dengan student JPK Shah Alam...Bez btl

ngan korang... terima kasihla sbb sudi datang sabah... insya

Allah kalo ada rezeki.. kita akan bertemu lagi.... walaupun kamu

hanya berada di sini seminggu, namun bagiku ur all are the best for me..Kenangan kita bersama selama seminggu

akan ku kunci dalam kamus kehidupanku..

Aku masih ingat ketika di poring ngan korang... beteriak2 ketakutan menaiki kanopi tu... yang paling bez time makan ambuyat bersama-sama dalam program opkim di kampung si IMA tu.... kg kalansanan….ingat lagi aku ketika bergambar gambar di pantai tanjung aru... lihat sunset barsama2....

Pengalaman yang sungguh indah selama seminggu....

Ketika hantar kamu (budak JPK Shah Alam) jam 4 pagi tu di airport... sedih

btl... sampai jatuh air mata ini membasahi pipi... baru ja aku stat ngam ngan korang... namun masa tetap berlalu dan memisahkan pertemuan dan kegembiraan kita bersama...

Ashraf,kimi,zul,krol,ima,yani,juli,G,esya,mira,suhaimi dan semuanya lah... korang bes dan sporting gilak...

Hope it is not the last time i meet u all...

Salam rindu dari orang sabah!!

-jumardi-

SaKIT HATi???

Aku bukanlah mahu sakitkan hati sapa2…

Kadang2 aku tidak paham sapa aku… aku lebih suka buat scara mengejut tanpa orang lain tidak jangka… mgkn itu caraku….

Bagiku… aku lega dengan apa yang ku katakan dengan orang…

Kadang2 jahat jgak la orang cakp mulutku nie… lazer kunun…

Aku cma terus terang ngan orang ramai…

Bagiku berterus terang adala jalan yang paling efektif selesaikan masalah..

Lebih2 lagi dalam persahabatan…

Ada jgak la yang panas… tapi mau buat macamana..

Dah aku suka berterus terang… tapi mgkn dalam nada bermain la…

Harap sapa2 akan paham…

Banyak jgk kurang senang ngan diriku…

Tapi tidak pa lah…

Kalo di marah pun, aku simpan jap ja… dalam sehari la gitu.. pas tu ped\gi tdo hilangkan semua masalah…

Bangun ja aku akan buat semuanya okey…

No problem…

Sbb wat pa mau kenang benda yang pahit kalo sakit tuk diingati…

ish ish ish….

Apa2 pun kihidupan mesti diteruskan… ingatla dan jagalah orang yang berada di sisi anda…

Tidak kira la sapa,

Kawan ka, kuarga ka, mahupun cinta…

As we enjoy with my life, just let it go…

hehehehe

TinggalKaN Math!!!!

Ndak ku sangka akhirnya penghujung aku blajar math akan tamat! Sejak kecik lagi aku dah minat mengira… Namun mengapa aku harus tinggalkan?????

Sedihnya… math la yang banyak membantu aku dalam exam… dari kecik sampai sekarang!!! Ndak lari dari A!!!

TAPI KENAPA AKU HARUS TINGGALKAN MATH???? (nangis)..

Aku masih ingat lagi pada cikgu sekolah rendahku, masa tu test math… aku ja sorang dalam kelas dapat full mark!!!

Cikgu Juraidah cakap-“jumardi ko diam2 ubi berisi… air yang tenang jgan disangka tiada buaya”

Pa lagi… bangga la…hehehhehehe… dari situ aku betul2 minat math… sampaila sekarang…

Tapi… mgkn part 4 nie las blajar math! Tekanannyaer….

Subjek yang aku ndak brapa minat biology tepaksa diambil….

Bukannya kemahuanku mahu hadapi semua ini!!

Bukannya pilihanku mahu menempuhi subjek ini!!

Bukannya niatku mahu melencong dari math!!

Tapi apakan daya… kita hanya anak yang taat pada perintah keluarga…

Walaupun kita terpaksa korbankan dirI menempuh dugaan ini…

Kalo aku piker, buat pa mau dengar cakap kuarga kalo aku ndak minat!

Doktor Jumardi???? Jangan perasan la…

Hehehe…

Tapi jauh di lubuk hatiku… aku terpaksa tunduk kerana aku tahu mereka la yang bersusah payah meneNtukan hala tujuku buat masa ini…

Bukannya aku lemah, aku BOleh! Tapi aku tetap akan tunduk atas nama TAKDIR!...

Ya Allah, takutnya menuggu keputusan nie??????????

Risau bangat! This is the first time im don’t want to wait my result…

Ntahla napa??? Before this, end ja exam, ndak sabar mau lihat result…

But it not same now, coz I know my result will not as I expected… dekan??? Ndak telintas pun!

Hehehhee….

Teruknya la bah aku jawab time exam ari tu…

Especially bio200! Huh, mo brain cannot think about bio time di dewan peperiksaan tu… mgkn malam tu overdos men game kali…

Aku minat jgak bio nie, tapi ntahla… part 3 nie, hancur minat tu! Mau convert phy ja…

Time hari kuar result tu, seingatku hari jumaat! Time solat jumaat tu ada gak jumpa ngan sir ruzaleh, bagi signal lg… tertanya2 aku??? Math aku teru ka?? Hehehe… udah jangan fikir la…

Petang tu trus emel sir “R” Tanya macamna??

Dia cakap it just joke… kamu akan dapat apa yang sepatutnya…

Lega hati ku…

Sampai sekarang aku simpan kata2 itu “kamu akan dapat apa yang sepatutnya”…

Maksudnya jika usahaku banyak… banyakla pendapatan terhasil…

Habis ja keja jam 5 petang tu, aku ngan azhar pegi la wireless at JPK room! Tiba2 datang usman ckp keputusan dah kuar!!!

Ha!!! BETULKA!!!

Pa lagi aku direct la p laman web UiTM cek keputusan…

“2006111277. 880909495315!!!

ANUGERAH DEKAN! “

-itula benda yang first time time buka Result tu… ndak mau tgk lagi yang lain!!

Pa lagi, teriak kegilaan dah!!!!!! Warggggghhhhhhhhhh!!!

Cek semua rupanya bio ku ndak la fool sangat… dapat b+…

Bel250 (B), bio200(B+),chm259(A-),ctu211(A),mat238(A+)…

Alhamduliilah, bersyukur pada Allah… thanks too all my lecturers!!!!

“kamu akan dapat apa yang sepatutnya”!!

HIDUP INI INDAH????


Alhamduliilah, skp ndak lama lagi tamat... saat time kerja pasti akan dirindu… tapi, apa yang akan dirindu ek????....

Pengalaman nie bukanla sesuatu yang mudah tuk dilupakan… pahit manis bercampur dalam kehidupan… mgkn pahit lebih banyak dari yang manis.. heheheh, terus terang la aku katakana… is hard to handle this life… we will always got a problem that we are not expected… I said like that because maybe in my life so many bad thing or bad luck happen to me… but not owes la… hehehe…

Kerja di unit kolej nie nie sebenarnya sesuatu yang aku imagine indah… namun the real is not happen…too boring…

First time work here, I feel happy and yakin will work hard… sebelum kerja tu, sempat lagi aku opis lecturer math238 ku, discuss about exam paper math… pas tu baru pegi keja…

Baru seminggu keja, rasa boring melanda diriku.. lebih2 lagi aku feel someone meminggirkan diriku… namu, pa bley buat rambut sama hitam.. hati lain2!!!

Mau quit keja ja… alhamdullillah berkat sokongan ngan kengkawan, I still there as ‘pekerja kontrak’… hahaha…

Sudah sebulan lebih kerja… nasibla hati ini tabah lagi…

Kerja tetap kerja… terus berusaha jumar!

Jangan mudah putus asa… capai benda yang ko hajatkan selama ini….

I will try my best although “its very hard too life”…

Related Posts with Thumbnails
  • tetamu bertandang

    Demi masa

    Followers